“Inhaalslag op gebied van digitalisering nodig in HR”

Het vakgebied HR is niet achtergebleven in de technologische vooruitgang, als het gaat om processen, zoals administratie en payrolling. Op het gebied van taken van HR zoals werving en ontwikkeling, staat de digitalisering echter nog in kinderschoenen. Dit stellen Peter Rappange en Hanneke van den Ende van Qhuba in een interview op Consultancy.nl

Dat terwijl er veel voordeel te halen is uit de mogelijkheden die de huidige technologie biedt. Dit kan bijvoorbeeld door het inzetten van HR-analytics. Volgens Rappange zorgt het juiste gebruik van HR-analytics voor efficiëntere keuzes op het gebied van personeelsplanning en Talent Management. Om hier verandering in te krijgen, is een betere verbinding tussen de IT- en de HR-afdeling nodig, volgens Rappange en van den Ende. “De rol van IT vormt hierbij de sleutel, aangezien er technieken benodigd zijn zoals data mining, business intelligence en het verbinden van data en processen. Andere HR gebieden die kunnen profiteren van de kracht van digitalisering zijn onder meer workforce management, talentontwikkeling en learning & development.”

Lees hier het volledige artikel.

Metier Academy ervaart ook dat er nog veel te winnen valt in digitalisering op het gebied van personeelsontwikkeling. Metier Academy adviseert en begeleidt organisaties daarom in het beter en sneller opleiden van personeel, door de inzet van e-learning en Blended Learning. Wij laten onze klanten ervaren dat opleiden kan in minder tijd, met minder middelen, maar met hogere kwaliteit. Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact met ons op.

Geplaatst in Opleiden algemeen.